Пожежонебезпечний період

Висока червнева температура повітря та суха погода значно підвищує ризик виникнення пожеж в екосистемах. З метою запобігання реальній загрозі виникнення численних пожеж у лісах та необхідністю мінімізації наслідків голова обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай підписав розпорядження № 351 від 12.05.2020 року “Про заборону відвідування лісових масивів у пожежонебезпечний період 2020 року”, зокрема заборонити населенню відвідування хвойних лісів області та в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб у період високої пожежної небезпеки протягом 2020 року (при встановленні IV-V класів пожежної небезпеки за умовами погоди).

В пожежонебезпечний період забороняється: – заїжджати безпосередньо в ліс транспортними засобами; – розводити вогнище в лісі; – підпалювати суху траву; – кидати непогашені сірники та недопалки; – залишати на сонці пусті пляшки, залишки скла та сміття; – стріляти з вогнепальної зброї.

Протипожежні заходи в лісі не складні і зовсім не потребують матеріальних затрат. Лише обережного та дбайливого ставлення, розуміння серйозності можливих наслідків. Тож оберігаймо ліс від знищення вогнем, щоб завжди милуватися його красою та дихати свіжістю на повні легені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *