Весняна небезпека


В цьому році весна прийшла до нас трішки пізніше, ніж торік. З настанням теплої погоди населення розпочинає прибирати свої садиби, спалювати сухе листя та траву. Місцеві мешканці випалюють торішній очерет, який часто переходить в неконтрольовану пожежу.

Саме в такий час для працівників лісового господарства розпочинається пожежонебезпечний період. Державним підприємством “Білокуракинське лісомисливське господарство” вживаються всі необхідні профілактичні заходи для запобігання виникненню пожеж: створення нових та поновлення старих мінералізованих смуг, встановлення біг-бордів та шлагбаумів для недопущення в’їзду автотранспортних засобів у лісові масиви, чергування лісової охорони у вихідні та святкові дні, спільно з представниками ДСНС організовуються рейди по виявленню лісопорушників.

Та незважаючи на це, лісовій охороні не завжди вдається вчасно виявити і загасити пожежу. Лише один відсоток пожеж у природному середовищі виникає внаслідок прямих ударів блискавки, самозаймистості торфу, вугілля. Решта — наслідок людської необорежності та недбалості.

Ці фактори стали причиною масових пожеж восени 2020 року на території нашої області. Тоді вогонь знищив майже 30 тисяч гектарів лісу. Потрібне не одне десятиліття, щоб відновити лісові насадження. ДП “Білокуракинське ЛМГ” звертається до громадян — не випалюйте очерет та суху траву, не залишайте вогонь без нагляду, не кидайте сірники і недопалки, в разі загрози або виникнення лісових пожеж негайно зверніться до найближчого лісництва або лісгоспу за телефоном 2-21-57 або телефонуйте 101.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *