Вогонь: коли друг, коли ворог

30 вересня державною лісовою охороною було зафіксовано випадки лісових пожеж на територіях Старобільського, Станично-Луганського та Новоайдарського лісомисливських господарств. Суха погода, відсутність кілька місяців опадів та сильний вітер (місцями пориви до 25 м/с) сприяв розповсюдженню вогню на велику територію. На гасіння були кинуті всі сили обласного управління.

2 жовтня за дорученням Голови Державного агентства лісових ресурсів України Василя Кузьовича на допомогу лісникам були направлені працівники державної лісової охорони та техніка Полтавського, Сумського та Харківського обласних управлінь.

Станом на 5 жовтня орієнтовна площа пройдена вогнем склала більше 19 тис. га. Внаслідок пожеж загинуло 11 осіб (один з них майстер лісу Райгородського лісництва ДП “Новоайдарське ЛМГ”) та госпіталізовано 17 осіб, евакуйовано 150 осіб. Всього до гасіння пожеж залучено 2 557 осіб та 264 одиниць техніки, з них 160 працівників державної лісової охорони з Луганського, Харківського, Сумського та Полтавського ОУЛМГ, 25 пожежних автомобілів, 9 пожежних модулів і 15 тракторів, та 17 одиниць іншої техніки. Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх основних осередках пожеж (посилання на сайт Держлісагентства).

ДП “Білокуракинське ЛМГ” закликає всіх жителів селища та сіл не випалювати суху траву, очерет та залишки стерні на полях, не кидати палаючі сірники та недопалки поблизу лісових насаджень, забороняється в`їзд до лісу автотранспортними засобами. Адже людська халатність та безвідповідальність часто призводять до фатальних наслідків .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *