Масштабна пожежа в держлісфонді

06 липня 2020 року на території Новоайдарського лісгоспа виникла масшабна лісова пожежа. За даними Державного агентства лісових ресурсів України пожежа була виявлена об 11:25 через систему відеоспостереження. Об 11:45 на місце прибули працівники держлісохорони для її гасіння. Лісова пожежа виникла на площі близько 50 га, з них 20 га верхова. Протягом дня 7 липня сильні пориви вітру (до 25 м/с) та висока температура повітря (+38*С) сприяли поширенню вогню на територію Сєвєродонецького лісгоспа. На допомогу в гасінні Держлісагентство направило додаткові сили і засоби з Донецької, Полтавської та Харківської областей.

Станом на 08:00 9 липня локалізовано горіння окремих осередків лісової підстилки на території Новоайдарського та Сєвєродонецького лісгоспів. Ситуацію контролюють працівники державної лісової охорони спільно з ДСНС та іншими службами. Орієнтовна площа пройдена вогнем складає близько 5 тис. га. До гасіння залучено майже 1,5 тис. осіб та 293 одиниці техніки, з них Держлісагентства більше 100 осіб, 49 одиниць пожежної техніки, від ДСНС 736 чоловік особового складу та 146 одиниць техніки (в тому числі 2 літаки АН-32П, якими 8 липня здійснено 2 скидки – 16 тонн води).

Нагадуємо, що в пожежонебезпечний період забороняється: – заїжджати безпосередньо в ліс транспортними засобами; – розводити вогнище в лісі; – підпалювати суху траву; – кидати непогашені сірники та недопалки; – залишати на сонці пусті пляшки, залишки скла та сміття; – стріляти з вогнепальної зброї.

Лісова пожежа спричинила немало лиха, залишивши людей населених пунктів, прилеглих до лісу, без житла та потягнувши за собою людські жертви. Тож будьте відповідальними та дотримуйтесь правил поведінки в пожежонебезпечний період в лісових насадженнях та поблизу них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *