Спека та вогонь

Нарешті закінчились дощі і до нас прийшло жарке літо. Населення все активніше планує свої літні відпустки. Лише працівникам лісового господарства спека додає роботи: чергування по вихідних та святкових днях, патрулювання хвойних насаджень для запобігання виникнення пожеж.

Лісові пожежі були і є найбільшим лихом для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. Вогонь зводить на нівець працю цілих поколінь лісівників. При цьому пошкоджуються не тільки дерева, кущі, трав’яниста рослинність, а гинуть також дикі тварини, птахи, комахи; вогонь знищує службові споруди у лісах, може перекинутись на житлові будинки, що знаходяться поряд з лісом. На лісових пожежах можуть загинути й люди.

Основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах України під час відпочинку у лісі та випалювання сухої трав’янистої рослинності на сільгоспугіддях, пустирях, вздовж доріг. Бавитись з вогнем у лісі це насамперед шкодити самому собі, адже за це передбачена не тільки адміністративна, а у певних випадках й кримінальна відповідальність.

Державне підприємство “Білокуракинське лісомисливське господарство” нагадує: пожежу легше попередити, ніж загасити. Тільки спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *