Про обсяги незаконних рубок поінформували на колегії Держлісагентства

25.01.2019

Стан охорони лісів від незаконних рубок і надалі продовжує бути досить складним, однак, завдяки діяльності рейдових бригад кількість випадків та обсяг незаконно зрубаної деревини у минулому році значно зменшився у порівнянні з 2017 роком. Про це повідомили під час засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів України, яке відбулося 24 січня.

Так, за оперативними даними у 2018 році обсяг незаконних рубок склав майже 18 тис. куб. метрів (у 2017 р. – 26 тис. куб. м),  кількість випадків – 5,4 тис. (у 2017 р. – 7 тис.). До правоохоронних органів передано 2,1 тис. справ.

Значні обсяги незаконних рубок скоєно в лісах державних лісогосподарських підприємств Херсонського облуправління, Луганського облуправління та Донецького облуправління. Низький рівень проведення лісоохоронних заходів у південних та східних областях України спричинений, передусім, тривалою відсутністю державного фінансування для цих областей на охорону і захист лісів.

Окрім того, на колегії повідомили, що минулого року було дано доручення відновити контроль за діяльністю рейдових бригад та відстежувати їх маршрути  через GPS-трекери, що значною мірою вплинуло на покращення ефективності та якості проведення рейдової роботи. 

Станом на сьогодні обладнано 766 одиниць та продовжується робота з оснащення автотранспорту засобами моніторингу за їх переміщенням і використанням.

Прес-служба Держлісагентства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *